Értesítünk a nap 2-3 legfontosabb cikkéről. Legyél képben! Jöhet?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

TGM 70! Életútinterjú

Misetics a legfontosabb ideológiai állomásairól, és politikai gondolkodásának alakulásáról, fejlődéséről kérdezte TGM-et. Arról is szó volt, hogy a levetkőzött eszmékből mik azok az értékek, érzékenységek, amik fontosak, és amiket TGM megmentett a további gondolkodásában is.

Tamás Gáspár Miklós a szocialista baloldalról indult, megjárta a libertariánus baloldalt majd a libertariánus jobboldalt is, hogy végül elérkezzen egy más, a mai szocialista baloldali nézőponthoz.

Az ideológiák tengerén át kiderülhet a néző számára, hogy a magyar történelemben a hatalommal szemben milyen ideológiai eszközökön keresztül vezetett a harc.

Az adás tehát nem csak Tamás Gáspár Miklós olvasónak érdekes, nem csak nekik ajánlott, hanem bárkinek, akit érdekel, hogy a magyar politikatörténetnek milyen lenyomata van korunkban politikai, gazdasági és társadalmi szinten.

„Az az állam, amely kegyetlen a vele kiszolgáltatottakkal, az ne prédikáljon, az elvesztette az erkölcsi jogosultságát arra, hogy irányítson!”

Szegeden vitáztak az EP képviselőjelöltek a Demokratikus Európáról

Szegeden folytatódott a Partizán EP választási vitája, a képviselőjelöltek közül Turcsán Szabolcs (LMP), Rónai Sándor (DK), Mester Barnabás (MSZP-P), Balczó Zoltán (Jobbik), Donáth Anna Júlia (Momentum) és Fűrész Gábor (MKKP) vett részt. A téma a Demokratikus Európa volt, de a politikailag mozgalmas hét után számos aktualitás is terítékre került.

Európai bérunióról és nagyvállalatok európai szerepvállalásáról szólt a miskolci EP választási vita

Harmadik állomásához érkezett a Partizán EP választási vitasorozata hétfő este. A miskolci eseményen a Szociális Európáról kérdezte a politikusokat Gulyás Márton, azaz főleg arról, hogy mit lehet kezdeni a hatalmas társadalmi szakadékkal, ami mind a nyugat és Magyarország között, mind az országon belül fellelhető.

Pécsen folytatódott a Partizán EP választási vitasorozata

Május 10-én, péntek este 7 órakor folytatódott a Partizán országjáró EP választási vitasorozata. A második állomás Pécs volt, a Palatinus Hotelben tartott rendezvényen a képviselőjelöltek közül Kóbor József (LMP), Rónai Sándor (DK), Tóth Bertalan (MSZP-P), Gyöngyösi Márton (Jobbik), Nemes Balázs (Momentum) és Victora Zsolt (MKKP) vettek részt, a Fidesz-KDNP ezúttal sem reagált a meghívásra.