TGM 70! Életútinterjú

Misetics a legfontosabb ideológiai állomásairól, és politikai gondolkodásának alakulásáról, fejlődéséről kérdezte TGM-et. Arról is szó volt, hogy a levetkőzött eszmékből mik azok az értékek, érzékenységek, amik fontosak, és amiket TGM megmentett a további gondolkodásában is.

Tamás Gáspár Miklós a szocialista baloldalról indult, megjárta a libertariánus baloldalt majd a libertariánus jobboldalt is, hogy végül elérkezzen egy más, a mai szocialista baloldali nézőponthoz.

Az ideológiák tengerén át kiderülhet a néző számára, hogy a magyar történelemben a hatalommal szemben milyen ideológiai eszközökön keresztül vezetett a harc.

Az adás tehát nem csak Tamás Gáspár Miklós olvasónak érdekes, nem csak nekik ajánlott, hanem bárkinek, akit érdekel, hogy a magyar politikatörténetnek milyen lenyomata van korunkban politikai, gazdasági és társadalmi szinten.

„Az az állam, amely kegyetlen a vele kiszolgáltatottakkal, az ne prédikáljon, az elvesztette az erkölcsi jogosultságát arra, hogy irányítson!”

Benedek Tiborra emlékezünk

Benedek Tibor háromszoros olimpiai bajnok vizilabdázó, 2003-ban világbajnok, majd egy évtizeddel később ismét, akkor már a magyar válogatott szövetségi kapitányaként. A magyar sportélet egyik legkiemelkedőbb alakja, de jóval több ennél: a kevesek közé tartozott, akik nem csupán a sportrajongókat szólították meg, példakép lehetett ő mindenki számára. 47 éves volt.