TGM 70! Életútinterjú

Misetics a legfontosabb ideológiai állomásairól, és politikai gondolkodásának alakulásáról, fejlődéséről kérdezte TGM-et. Arról is szó volt, hogy a levetkőzött eszmékből mik azok az értékek, érzékenységek, amik fontosak, és amiket TGM megmentett a további gondolkodásában is.

Tamás Gáspár Miklós a szocialista baloldalról indult, megjárta a libertariánus baloldalt majd a libertariánus jobboldalt is, hogy végül elérkezzen egy más, a mai szocialista baloldali nézőponthoz.

Az ideológiák tengerén át kiderülhet a néző számára, hogy a magyar történelemben a hatalommal szemben milyen ideológiai eszközökön keresztül vezetett a harc.

Az adás tehát nem csak Tamás Gáspár Miklós olvasónak érdekes, nem csak nekik ajánlott, hanem bárkinek, akit érdekel, hogy a magyar politikatörténetnek milyen lenyomata van korunkban politikai, gazdasági és társadalmi szinten.

„Az az állam, amely kegyetlen a vele kiszolgáltatottakkal, az ne prédikáljon, az elvesztette az erkölcsi jogosultságát arra, hogy irányítson!”

Az éjféli záróra, az Airbnb-probléma és a zöld területek hiánya is szóba került a VI. és VII. kerületi ellenzéki beszélgetésen

Terézvárosból Soproni Tamás polgármesterjelölt, Heltai László, Miyazaki Jun képviselőjelöltek és Temesvári Szilvia alpolgármesterjelölt voltak jelen, Erzsébetvárosból pedig Szücs Balázs, Borka-Szász Tamás és Borbélyné Bárdi Zsuzsanna az egyesült ellenzék pártjaitól, valamint Szikszai Sándor az Élhető Erzsébetvárosért Egyesülettől.