TGM 70! Életútinterjú

Misetics a legfontosabb ideológiai állomásairól, és politikai gondolkodásának alakulásáról, fejlődéséről kérdezte TGM-et. Arról is szó volt, hogy a levetkőzött eszmékből mik azok az értékek, érzékenységek, amik fontosak, és amiket TGM megmentett a további gondolkodásában is.

Tamás Gáspár Miklós a szocialista baloldalról indult, megjárta a libertariánus baloldalt majd a libertariánus jobboldalt is, hogy végül elérkezzen egy más, a mai szocialista baloldali nézőponthoz.

Az ideológiák tengerén át kiderülhet a néző számára, hogy a magyar történelemben a hatalommal szemben milyen ideológiai eszközökön keresztül vezetett a harc.

Az adás tehát nem csak Tamás Gáspár Miklós olvasónak érdekes, nem csak nekik ajánlott, hanem bárkinek, akit érdekel, hogy a magyar politikatörténetnek milyen lenyomata van korunkban politikai, gazdasági és társadalmi szinten.

„Az az állam, amely kegyetlen a vele kiszolgáltatottakkal, az ne prédikáljon, az elvesztette az erkölcsi jogosultságát arra, hogy irányítson!”

Főpolgármester-jelöltek vitáztak egy szabadabb Budapestről

Nagy sikerű rendezett a Partizán a budapesti főpolgármesteri előválasztások előtt, a hőségriadó ellenére is megtelt a Vasas Székház 600 fős terme érdeklődőkkel. Az ellenzék három jelöltje, Karácsony Gergely (MSZP-Párbeszéd-Szolidaritás), Kerpel-Fronius Gábor (Momentum) és Kálmán Olga (független a DK támogatásával) állt ki egymással szemben, bár az hamar kiderült, hogy sok mindenben egyetértenek a főváros vezetésének víziójával kapcsolatban.

Listavezetők vitájával zárult le a Partizán EP választási roadshow-ja

Budapesten zárult le a Partizán EP vitasorozata, méghozzá egy listavezetői vitával, amin Vágó Gábor (LMP), Dobrev Klára (DK), Tóth Bertalan (MSZP-Párbeszéd), Gyöngyösi Márton (Jobbik), Döme Zsuzsanna (MKKP) és Cseh Katalin (Momentum) vettek részt.Ahogyan a vitasorozat korábbi állomásain, a Fidesz-KDNP-nek szánt pulpitus ezúttal is üresen maradt.

Szegeden vitáztak az EP képviselőjelöltek a Demokratikus Európáról

Szegeden folytatódott a Partizán EP választási vitája, a képviselőjelöltek közül Turcsán Szabolcs (LMP), Rónai Sándor (DK), Mester Barnabás (MSZP-P), Balczó Zoltán (Jobbik), Donáth Anna Júlia (Momentum) és Fűrész Gábor (MKKP) vett részt. A téma a Demokratikus Európa volt, de a politikailag mozgalmas hét után számos aktualitás is terítékre került.