Értesítünk a nap 2-3 legfontosabb cikkéről. Legyél képben! Jöhet?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Miért zsákmányolható ki a melós, ha magyar?!

A héten nagy felháborodás övezte a „rabszolgatörvényként” elhíresült törvényjavaslatot, amely a sztrájk törvény módosításával együtt teljesen kizsigereli a magyar munkavállalókat.

„‘89 óta a munka törvénykönyve a kizsákmányolás lepapírozása”

A munkavállalók jogai folyamatosan csökkennek, melyet a kormány egyoldalúan változtat az érdekképviseletekkel nem egyeztetve. Vajon a liberális rendszerváltás kiszolgálta a munkásokat és a dolgozókat a külföldi tőkének? Amit most látunk a munka törvénykönyve kapcsán, az egyedi eset, vagy egy évtizedek óta tartó tendenciának a folytatása?

A Partizán 7. adásában Pinkasz András és Király Júlia közgazdászok vitáztak Magyarország globális gazdasági helyzetéről és arról, hogy van-e hatékony képviselete a munkásoknak, meg tudják-e védeni magukat ágazati szinten a szakszervezetek, és esetleg nem volna-e érdemes újragondolni a stratégiájukat és a kormányhoz való viszonyukat.

A kormány a tőke oldalára állt?  Nézd meg, hogy miért küzdenek a szakszervezetek!

Szegeden vitáztak az EP képviselőjelöltek a Demokratikus Európáról

Szegeden folytatódott a Partizán EP választási vitája, a képviselőjelöltek közül Turcsán Szabolcs (LMP), Rónai Sándor (DK), Mester Barnabás (MSZP-P), Balczó Zoltán (Jobbik), Donáth Anna Júlia (Momentum) és Fűrész Gábor (MKKP) vett részt. A téma a Demokratikus Európa volt, de a politikailag mozgalmas hét után számos aktualitás is terítékre került.

Európai bérunióról és nagyvállalatok európai szerepvállalásáról szólt a miskolci EP választási vita

Harmadik állomásához érkezett a Partizán EP választási vitasorozata hétfő este. A miskolci eseményen a Szociális Európáról kérdezte a politikusokat Gulyás Márton, azaz főleg arról, hogy mit lehet kezdeni a hatalmas társadalmi szakadékkal, ami mind a nyugat és Magyarország között, mind az országon belül fellelhető.

Pécsen folytatódott a Partizán EP választási vitasorozata

Május 10-én, péntek este 7 órakor folytatódott a Partizán országjáró EP választási vitasorozata. A második állomás Pécs volt, a Palatinus Hotelben tartott rendezvényen a képviselőjelöltek közül Kóbor József (LMP), Rónai Sándor (DK), Tóth Bertalan (MSZP-P), Gyöngyösi Márton (Jobbik), Nemes Balázs (Momentum) és Victora Zsolt (MKKP) vettek részt, a Fidesz-KDNP ezúttal sem reagált a meghívásra.