Miért zsákmányolható ki a melós, ha magyar?!

A héten nagy felháborodás övezte a „rabszolgatörvényként” elhíresült törvényjavaslatot, amely a sztrájk törvény módosításával együtt teljesen kizsigereli a magyar munkavállalókat.

„‘89 óta a munka törvénykönyve a kizsákmányolás lepapírozása”

A munkavállalók jogai folyamatosan csökkennek, melyet a kormány egyoldalúan változtat az érdekképviseletekkel nem egyeztetve. Vajon a liberális rendszerváltás kiszolgálta a munkásokat és a dolgozókat a külföldi tőkének? Amit most látunk a munka törvénykönyve kapcsán, az egyedi eset, vagy egy évtizedek óta tartó tendenciának a folytatása?

A Partizán 7. adásában Pinkasz András és Király Júlia közgazdászok vitáztak Magyarország globális gazdasági helyzetéről és arról, hogy van-e hatékony képviselete a munkásoknak, meg tudják-e védeni magukat ágazati szinten a szakszervezetek, és esetleg nem volna-e érdemes újragondolni a stratégiájukat és a kormányhoz való viszonyukat.

A kormány a tőke oldalára állt?  Nézd meg, hogy miért küzdenek a szakszervezetek!

Benedek Tiborra emlékezünk

Benedek Tibor háromszoros olimpiai bajnok vizilabdázó, 2003-ban világbajnok, majd egy évtizeddel később ismét, akkor már a magyar válogatott szövetségi kapitányaként. A magyar sportélet egyik legkiemelkedőbb alakja, de jóval több ennél: a kevesek közé tartozott, akik nem csupán a sportrajongókat szólították meg, példakép lehetett ő mindenki számára. 47 éves volt.