Miért zsákmányolható ki a melós, ha magyar?!

A héten nagy felháborodás övezte a „rabszolgatörvényként” elhíresült törvényjavaslatot, amely a sztrájk törvény módosításával együtt teljesen kizsigereli a magyar munkavállalókat.

„‘89 óta a munka törvénykönyve a kizsákmányolás lepapírozása”

A munkavállalók jogai folyamatosan csökkennek, melyet a kormány egyoldalúan változtat az érdekképviseletekkel nem egyeztetve. Vajon a liberális rendszerváltás kiszolgálta a munkásokat és a dolgozókat a külföldi tőkének? Amit most látunk a munka törvénykönyve kapcsán, az egyedi eset, vagy egy évtizedek óta tartó tendenciának a folytatása?

A Partizán 7. adásában Pinkasz András és Király Júlia közgazdászok vitáztak Magyarország globális gazdasági helyzetéről és arról, hogy van-e hatékony képviselete a munkásoknak, meg tudják-e védeni magukat ágazati szinten a szakszervezetek, és esetleg nem volna-e érdemes újragondolni a stratégiájukat és a kormányhoz való viszonyukat.

A kormány a tőke oldalára állt?  Nézd meg, hogy miért küzdenek a szakszervezetek!

Az éjféli záróra, az Airbnb-probléma és a zöld területek hiánya is szóba került a VI. és VII. kerületi ellenzéki beszélgetésen

Terézvárosból Soproni Tamás polgármesterjelölt, Heltai László, Miyazaki Jun képviselőjelöltek és Temesvári Szilvia alpolgármesterjelölt voltak jelen, Erzsébetvárosból pedig Szücs Balázs, Borka-Szász Tamás és Borbélyné Bárdi Zsuzsanna az egyesült ellenzék pártjaitól, valamint Szikszai Sándor az Élhető Erzsébetvárosért Egyesülettől.