Miért zsákmányolható ki a melós, ha magyar?!

A héten nagy felháborodás övezte a „rabszolgatörvényként” elhíresült törvényjavaslatot, amely a sztrájk törvény módosításával együtt teljesen kizsigereli a magyar munkavállalókat.

„‘89 óta a munka törvénykönyve a kizsákmányolás lepapírozása”

A munkavállalók jogai folyamatosan csökkennek, melyet a kormány egyoldalúan változtat az érdekképviseletekkel nem egyeztetve. Vajon a liberális rendszerváltás kiszolgálta a munkásokat és a dolgozókat a külföldi tőkének? Amit most látunk a munka törvénykönyve kapcsán, az egyedi eset, vagy egy évtizedek óta tartó tendenciának a folytatása?

A Partizán 7. adásában Pinkasz András és Király Júlia közgazdászok vitáztak Magyarország globális gazdasági helyzetéről és arról, hogy van-e hatékony képviselete a munkásoknak, meg tudják-e védeni magukat ágazati szinten a szakszervezetek, és esetleg nem volna-e érdemes újragondolni a stratégiájukat és a kormányhoz való viszonyukat.

A kormány a tőke oldalára állt?  Nézd meg, hogy miért küzdenek a szakszervezetek!

Főpolgármester-jelöltek vitáztak egy szabadabb Budapestről

Nagy sikerű rendezett a Partizán a budapesti főpolgármesteri előválasztások előtt, a hőségriadó ellenére is megtelt a Vasas Székház 600 fős terme érdeklődőkkel. Az ellenzék három jelöltje, Karácsony Gergely (MSZP-Párbeszéd-Szolidaritás), Kerpel-Fronius Gábor (Momentum) és Kálmán Olga (független a DK támogatásával) állt ki egymással szemben, bár az hamar kiderült, hogy sok mindenben egyetértenek a főváros vezetésének víziójával kapcsolatban.

Listavezetők vitájával zárult le a Partizán EP választási roadshow-ja

Budapesten zárult le a Partizán EP vitasorozata, méghozzá egy listavezetői vitával, amin Vágó Gábor (LMP), Dobrev Klára (DK), Tóth Bertalan (MSZP-Párbeszéd), Gyöngyösi Márton (Jobbik), Döme Zsuzsanna (MKKP) és Cseh Katalin (Momentum) vettek részt.Ahogyan a vitasorozat korábbi állomásain, a Fidesz-KDNP-nek szánt pulpitus ezúttal is üresen maradt.

Szegeden vitáztak az EP képviselőjelöltek a Demokratikus Európáról

Szegeden folytatódott a Partizán EP választási vitája, a képviselőjelöltek közül Turcsán Szabolcs (LMP), Rónai Sándor (DK), Mester Barnabás (MSZP-P), Balczó Zoltán (Jobbik), Donáth Anna Júlia (Momentum) és Fűrész Gábor (MKKP) vett részt. A téma a Demokratikus Európa volt, de a politikailag mozgalmas hét után számos aktualitás is terítékre került.