Tarlós-film, önkormányzati roadshow, szavazatszámláló kisokos, korrupciós ügyek – Anyagaink az önkormányzati választások kapcsán

Ha szeretnél még tájékozódni néhány dologról, mielőtt vasárnap elmész szavazni, ajánljuk a Partizán önkormányzati választások előtt készített anyagait. Nézd meg, mennyi mindennel jöttünk ki az elmúlt egy hónapban!

  • Szeptember végén debütált Az ismeretlen Tarlós című, 3 részes dokumentumfilm-sorozatunk Budapest főpolgármesteréről. Az első és a második rész már kint, a finálé holnap érkezik.


  • Forgattunk egy közel negyed órás rövidfilmet az erzsébetvárosi lakáspanamáról is. A kerületben rengeteg az elhanyagolt, üresen álló bérlakás lakás, amit kormányközeli csoportok igyekeznek kijátszani az önkormányzat alól.

  • Sajnos az önkormányzati lakásokkal kapcsolatos korrupció nem csak egy kerületben észlelhető. Karsay Ferenc, Budafok-Tétény fideszes polgármestere piaci áron alul bérelt önkormányzati ingatlanban él feleségével, miközben az általa vezetett önkormányzat egy bérlőjét kirakta a bérleményéből, ezzel hajléktalanná téve egy idős urat. Részletek a videóban!

  • A tavalyi választáson derült ki először, hogy mekkora a baj, de az idei voksolások végeredményét is döntően befolyásolhatja a jelenség: csak Szabolcs Szatmár Bereg megyében ezrekben mérhető az életvitelszerűen nem itt tartózkodó de állampolgársággal és lakcímmel is rendelkező választók száma. A kelet-magyarországi fiktív szavazókról is forgattunk!

  • A Számoljunk együtt és a Tiszta Választásokért Alapítvánnyal közösen készítettünk egy infoanimációs oktatófilm-sorozatot szavazatszámláló bizottsági tagoknak! Nézd meg, ha te is szavazatszámláló leszel, vagy küldd el az ismerőseidnek, akiknek hasznos lehet!

  • A videós anyagok mellett az elmúlt hetekben több élő adást is szerveztünk, ahol összellenzéki képviselőjelöltekkel és polgármesterjelöltekkel beszélgettünk a jelenlegi város/kerületvezetés problémáiról és saját terveikről. A roadshow 3 állomása Szombathely, Budapest 8. kerülete, valamint egyben a 6. és 7. kerület volt. Ha nincs időd végignézni az egy-másfél órás beszélgetéseket, a városnevekre kattintva megtalálod összefoglaló blogbejegyzéseinket.  • A szombathelyi problémákról pedig külön is forgattunk rövid videókatOktóber 13-án 19 órától pedig eredményvárónk is lesz a 8. kerületi Patyolatban!

Egész estés programmal készülünk: meghívott elemzzőkkel értékeljük a választást, folyamatosan monitorozzuk a beérkező részeredményeket, aktivistákkal szervezünk beszélgetést, bemutatjuk a kampány TOP 10 kínos momentumát, illetve eljön hozzánk egy interjúra Baranyi Krisztina, a 9. kerület összellenzéki polgármesterjelöltje is.

Gyere el vagy nézd élő közvetítésünket a Facebook oldalunkon vagy YouTube csatornánkon!

Ha tetszettek a videóink, és van lehetőséged beszállni akár csak havi 300 forinttal a finanszírozásukba, ezen az oldalon tudsz támogatni minket. Nagyon köszönjük!