A klímaváltozás ismeretlen története

Ez a cikk több mint 1 éves.

A gazdaságunkat a globális felmelegedést okozó fosszilis üzemanyagok hajtják. Minden eddigi diplomáciai kísérlet vagy gazdasági reform, ami megpróbálta jelentősebb mértékben visszavágni az ilyen energiaforrások felhasználását, előbb-utóbb

kudarcba fulladt.

Jelenleg is a szén és a kőolaj az emberiség két kulcsfontosságú üzemanyaga. Ebben az adásban azt mutatjuk be, hogyan függ össze a felhasználásuk a globális kapitalizmus változásaival, ugyanis a klímaváltozás nem pusztán természettudományos kérdés, a megértéséhez a társadalmi viszonyaink elemzésére is szükség van.

A túlnépesedés és a klímaváltozás kapcsolata

A népesség növekedése és a klímaválság közötti kapcsolat korántsem olyan egyértelmű, mint ahogy azt sokan állítják. Érdemes felidézni, hogy történetileg milyen társadalmi csoportok kapcsán szokott felmerülni a népességszabályozás.

Így lett Magyarország pornónagyhatalom

A rendszerváltás után beáramló pornóipari tőke kíméletlenül kihasználta a rendkívül olcsónak számító magyar munkaerőt. A kiszolgáltatott nőket a nyugati gyártócégek könnyedén rá tudták venni az akkoriban még durvának és ritkának számító szexjelenetekre is.