Így készült Orbán a kétharmadra! | A Fidesz története 2006-2010

Ez a cikk több mint 2 éves.

Orbán Viktor utoljára 2006-ban került a padlóra: a se hús, se hal Medgyessy után az izgága Gyurcsány is megverte a választáson, és úgy tűnt, elfogyott a jobboldali pénzügyi és értelmiségi holdudvar türelme, más vezért fognak keresni táboruk élére. Aztán Gyurcsányról kiderült, hogy becsapta az országot, jött egy gazdasági világválság, Orbán pedig történelmi győzelmet aratott a 2010-es országgyűlési választáson.

De hogyan hallgattatta el Orbán a belső ellenzékét, miképp fejlesztette a Fidesz tökéletesre a Kubatov-féle mozgosítást és hogyan erősítette meg jobboldal a gazdasági hátországát az önkormányzatok eladósításán keresztül?

A legújabb PartizánINFO adásában a Fidesz 2006 és 2010 közötti történetét meséljük el.

A sorozat korábbi részei

1988-90: Így indult a Fidesz!
1990-98: A Párt Farkasa
1998-2002: Az első Orbán-kormány – első rész, második rész
2002-2006: Ellenzékben a Fidesz

A Simicska Lajosról szóló portréfilmünk első részét itt, második részét pedig itt találod.

A túlnépesedés és a klímaváltozás kapcsolata

A népesség növekedése és a klímaválság közötti kapcsolat korántsem olyan egyértelmű, mint ahogy azt sokan állítják. Érdemes felidézni, hogy történetileg milyen társadalmi csoportok kapcsán szokott felmerülni a népességszabályozás.

Így lett Magyarország pornónagyhatalom

A rendszerváltás után beáramló pornóipari tőke kíméletlenül kihasználta a rendkívül olcsónak számító magyar munkaerőt. A kiszolgáltatott nőket a nyugati gyártócégek könnyedén rá tudták venni az akkoriban még durvának és ritkának számító szexjelenetekre is.