Így verte szét a gazdasági elit a jóléti államot

Ez a cikk több mint 1 éves.

A neoliberalizmus az az ideológia, vagy inkább politikai eszközök csomagja, amelyet a hetvenes években a gazdasági-társadalmi elitek bevetettek a megerősödő jóléti állam ellen. Hogyan érték el globális léptékben a neoliberalizmus kottájából játszó politikusok, hogy az elmúlt negyven-ötven évben elképesztő méreteket öltött világszerte az egyenlőtlenség mindenféle formája? Azaz  hogyan jött létre a neoliberalizmus, hogyan indult hódító útjára, hogyan nyögjük mindannyian egyre súlyosabb következményeit, és miért nem tudunk hálójából a mai napig kiszabadulni?

A túlnépesedés és a klímaváltozás kapcsolata

A népesség növekedése és a klímaválság közötti kapcsolat korántsem olyan egyértelmű, mint ahogy azt sokan állítják. Érdemes felidézni, hogy történetileg milyen társadalmi csoportok kapcsán szokott felmerülni a népességszabályozás.

Így lett Magyarország pornónagyhatalom

A rendszerváltás után beáramló pornóipari tőke kíméletlenül kihasználta a rendkívül olcsónak számító magyar munkaerőt. A kiszolgáltatott nőket a nyugati gyártócégek könnyedén rá tudták venni az akkoriban még durvának és ritkának számító szexjelenetekre is.