Amerika klímapolitikája sokkal nagyobb hatással van az életedre, mint hinnéd

Ez a cikk több mint 1 éves.

A kímaváltozás szempontjából egyáltalán nem másodlagos, hogy ki van a Fehér Házban, ugyanis az elmúlt évtizedek globális klímapolitikáját egy ország sem alakította olyan erősen, mint az Egyesült Államok. Röviden bemutatjuk a négy legutóbbi elnök hogyan állt a globális felmelegedéshez – Bill Clintontól, George W. Bushon és Barack Obamán át egészen a párizsi klímaegyezményt felmondó Donald Trumpig.

Biden megválasztásával a zöld mozgalom kapott egy esélyt arra, hogy a gazdaság átalakuljon a környezeti fenntarthatóság elvei szerint, de

ehhez egy elnök önmagában nem lesz elég,

arra is szükség van, hogy a zöld-baloldali mozgalmak számonkérjék Biden ígéreteit, hogy klímaügyben ne az Obama elnökség visszafogott, gyakran csak szimbolikus politikáját folytassa.

A túlnépesedés és a klímaváltozás kapcsolata

A népesség növekedése és a klímaválság közötti kapcsolat korántsem olyan egyértelmű, mint ahogy azt sokan állítják. Érdemes felidézni, hogy történetileg milyen társadalmi csoportok kapcsán szokott felmerülni a népességszabályozás.

Így lett Magyarország pornónagyhatalom

A rendszerváltás után beáramló pornóipari tőke kíméletlenül kihasználta a rendkívül olcsónak számító magyar munkaerőt. A kiszolgáltatott nőket a nyugati gyártócégek könnyedén rá tudták venni az akkoriban még durvának és ritkának számító szexjelenetekre is.