Hiába lenne kormányváltás, a Fidesz évtizedekre bebetonozza magát a felsőoktatásba

Ez a cikk több mint 1 éves.

Stumpf István a felsőoktatási modellváltás koordinációjáért felelős kormánybiztos a csütörtöki Magyar Nemzetnek adott interjújában beszélt arról , hogy „fel kell kavarni az állóvizet a felsőoktatásban”.

A Partizán adásában erről az állóvízről volt szó, és kiderült róla, hogy cunami.

  • Az első blokkban Villás Bertolddal (Hallgatói Szakszervezet), Bari Bencével (Szabad Egyetem) és Drótos Dominikával (Titkos Egyetem) beszélgetünk az országos diákszervezetek mozgásteréről.
  • Majd Papp Bence (Veritas Virtus Libertas) és Könnyű Hella (SzabaDEgyetem) mesél arról, hogy diákként hogyan élték meg a Fidesz újévi fogadalmát…
  • A harmadik blokkban Mészáros György és Tóth Tamás (oktatáskutatók, nevelésfilozófusok), tágabb, kritikai szemszögből értelmezik a kormány oktatáspolitikáját.
  • Végül pedig Gács Annát és Polyák Gábort, az Oktatói Hálózat tagjait kérdezzük arról, hogy milyen érdekek és hatalmi harcok határozzák meg a modellváltást és hogy mindez milyen következményekkel jár.

A túlnépesedés és a klímaváltozás kapcsolata

A népesség növekedése és a klímaválság közötti kapcsolat korántsem olyan egyértelmű, mint ahogy azt sokan állítják. Érdemes felidézni, hogy történetileg milyen társadalmi csoportok kapcsán szokott felmerülni a népességszabályozás.

Így lett Magyarország pornónagyhatalom

A rendszerváltás után beáramló pornóipari tőke kíméletlenül kihasználta a rendkívül olcsónak számító magyar munkaerőt. A kiszolgáltatott nőket a nyugati gyártócégek könnyedén rá tudták venni az akkoriban még durvának és ritkának számító szexjelenetekre is.