Fodor Gábor: A rendszerváltás egy sikertörténet

Ez a cikk több mint 1 éves.

Fodor Gábor hat (!) parlamenti ciklussal a háta mögött a rendszerváltás utáni magyar politikatörténet egyik legnagyobb túlélője: alapító tagja a Fidesznek, sőt, Orbán Viktort is megelőzve (!!) a párt legnépszerűbb politikusa, ám 1993-ban kiszorul a pártból, és átigazol a rivális SZDSZ-hez.

Miután az SZDSZ koalícióra lép az ősellenség MSZP-vel, Fodor a Művelődési és Közoktatási Minisztérium élére kerül, igaz, másfél év múlva lemondani kényszerül. Bő tíz év kényelmes parlamenti munka után 2007-ben környezetvédelmi és vízügyi miniszterré nevezik ki, de alig egy évvel később véget ér a liberálisok és a szocialisták se veled, se nélküled románca, így ő is távozik a kormányból.

2010-ben az SZDSZ összeomlása után nem jut be az Országgyűlésbe, de 2014-ben a Liberálisok elnökeként a baloldali közös lista negyedik (!) helyéről ismét mandátumot szerez. 2018-ban viszont már nem sikerül a bravúr, így átmenetileg (?) felhagy a politikával.

A túlnépesedés és a klímaváltozás kapcsolata

A népesség növekedése és a klímaválság közötti kapcsolat korántsem olyan egyértelmű, mint ahogy azt sokan állítják. Érdemes felidézni, hogy történetileg milyen társadalmi csoportok kapcsán szokott felmerülni a népességszabályozás.

Így lett Magyarország pornónagyhatalom

A rendszerváltás után beáramló pornóipari tőke kíméletlenül kihasználta a rendkívül olcsónak számító magyar munkaerőt. A kiszolgáltatott nőket a nyugati gyártócégek könnyedén rá tudták venni az akkoriban még durvának és ritkának számító szexjelenetekre is.