Mi kell a nőknek 2021-ben? | Nőnapi adás

Ez a cikk több mint 2 éves.

1913-ban Budapesten tartották a Nők Választójogi Világszövetségének kongresszusát és ebben az évben tartottak először nőnapot Magyarországon. Akkoriban a nők, különösen a munkás nők ország- és világszerte jobb munkakörülményekért és bérekért, választójogért és egyenjogúságért küzdöttek. 108 évvel később a nőnapról leginkább a vágott virágok jutnak eszünkbe, pedig van még mit tenni a nők társadalmi helyzetének javításáért. Az adásban vendégeinkkel beszélgetünk a nők szexuális kizsákmányolásáról a szexualitás piacosításáról, a rendszerváltás éveinek feminista mozgalmáról Magyarországon, a nőket érintő speciális lakhatási problémákról, a nemzetközi nőmozgalom szétszakadásáról és a gender, mint identitás nőjogi vonatkozásairól.

A túlnépesedés és a klímaváltozás kapcsolata

A népesség növekedése és a klímaválság közötti kapcsolat korántsem olyan egyértelmű, mint ahogy azt sokan állítják. Érdemes felidézni, hogy történetileg milyen társadalmi csoportok kapcsán szokott felmerülni a népességszabályozás.

Így lett Magyarország pornónagyhatalom

A rendszerváltás után beáramló pornóipari tőke kíméletlenül kihasználta a rendkívül olcsónak számító magyar munkaerőt. A kiszolgáltatott nőket a nyugati gyártócégek könnyedén rá tudták venni az akkoriban még durvának és ritkának számító szexjelenetekre is.