Sanyargatás, lelki terror, győzelem – a makói sztrájk története

Ez a cikk több mint 1 éves.

A makói dolgozók kálváriája nem mostanában kezdődött. A Continental olyan szinten kifacsarta alkalmazottait, hogy az elmúlt években a mentősök gyakori vendégnek számítottak a makói telephelyen. A munkáltató nyáron azonban még tovább ment és egyoldalúan felmondta a dolgozók kollektív szerződését, ezzel még kiszolgáltatottabbá téve az alkalmazottakat – mindezt a pandémia idején.

Ez még Lázár Jánosnál is kiverte a biztosítékot (na nem mintha ő nem írta volna alá az eseményeknek jogilag megágyazó rabszolgatörvényt). Mindenesetre a dolgozók a hosszú és meddő tárgyalási folyamat után sztrájkolásba fogtak – dacolva a Continental arroganciájával és válogatott megfélemlítő eszközeivel.

A túlnépesedés és a klímaváltozás kapcsolata

A népesség növekedése és a klímaválság közötti kapcsolat korántsem olyan egyértelmű, mint ahogy azt sokan állítják. Érdemes felidézni, hogy történetileg milyen társadalmi csoportok kapcsán szokott felmerülni a népességszabályozás.

Így lett Magyarország pornónagyhatalom

A rendszerváltás után beáramló pornóipari tőke kíméletlenül kihasználta a rendkívül olcsónak számító magyar munkaerőt. A kiszolgáltatott nőket a nyugati gyártócégek könnyedén rá tudták venni az akkoriban még durvának és ritkának számító szexjelenetekre is.