Nem a korrupció – de akkor mi érdekli a magyarokat?

Ez a cikk több mint 2 éves.

Az ellenzék kapott ajándékba egy szokatlanul nagyszabású közvélemény-kutatást, amit a jelenleg házi őrizetben lévő nagyvállalkozó, Bige László finanszírozott.

Ennek az eredményét már meg is osztotta a közös listán induló pártok kampányfőnökeivel. A műtrágya-milliárdos azt ígéri, írni fog egy leleplező cikket is a Fideszről, ami „igen szaftos olvasnivaló lesz majd, dokumentumokkal alátámasztva”.

Nem ismerős ez a történet?

Kormánykritikus nyilatkozatok egy vegzált milliárdostól és a nagy leleplezés Orbánról – Simicska Lajos atombombájának legendája pont erről szólt az előző parlamenti ciklusban.

Bige lenne a legújabb „ellenzéki csodafegyver”? És mi derült ki a megszokottnál jóval alaposabb, nagyobb költségvetésű közvélemény-kutatásból?

A túlnépesedés és a klímaváltozás kapcsolata

A népesség növekedése és a klímaválság közötti kapcsolat korántsem olyan egyértelmű, mint ahogy azt sokan állítják. Érdemes felidézni, hogy történetileg milyen társadalmi csoportok kapcsán szokott felmerülni a népességszabályozás.

Így lett Magyarország pornónagyhatalom

A rendszerváltás után beáramló pornóipari tőke kíméletlenül kihasználta a rendkívül olcsónak számító magyar munkaerőt. A kiszolgáltatott nőket a nyugati gyártócégek könnyedén rá tudták venni az akkoriban még durvának és ritkának számító szexjelenetekre is.