Hogyan alakult ki az illiberalizmus rendszere, és hogyan lehet megváltoztatni?

Ez a cikk több mint 1 éves.

„2010 óta egy egész generáció nőtt fel úgy, hogy nem élt egy jól működő alkotmányos demokráciában és nem tudja, hogy valójában mire szolgálnak azok az állami intézmények, amelyek az elmúlt években sorra vesztették jelentőségüket az Orbán-kormány lépéseinek köszönhetően. De sokszor úgy tűnik, hogy az idősebb generációk tagjai is gyorsan felejtenek. Ezért szükségesnek tartjuk a fiatalok számára bemutatni, az idősebbet pedig emlékeztetni arra, hogy is kéne működnie egy alkotmányos demokráciának” – írják a Partizán új podcast sorozatának készítői.

Kazai Viktor és Molnár Noémi a stúdiónkban beszéltek terveikről, céljaikról.

Ha tetszett a videó, kövesd a műsor Facebook-oldalát is!

A túlnépesedés és a klímaváltozás kapcsolata

A népesség növekedése és a klímaválság közötti kapcsolat korántsem olyan egyértelmű, mint ahogy azt sokan állítják. Érdemes felidézni, hogy történetileg milyen társadalmi csoportok kapcsán szokott felmerülni a népességszabályozás.

Így lett Magyarország pornónagyhatalom

A rendszerváltás után beáramló pornóipari tőke kíméletlenül kihasználta a rendkívül olcsónak számító magyar munkaerőt. A kiszolgáltatott nőket a nyugati gyártócégek könnyedén rá tudták venni az akkoriban még durvának és ritkának számító szexjelenetekre is.