Orbán Viktor tévedését bizonyítaná Joe Biden

Ez a cikk több mint 1 éves.

Elhíresült 2014-es beszédében Orbán Viktor azt mondta, a 21. században az „illiberális államok” jobban teljesítenek a versenyképességben és a jólét garantálásában. A négy évnyi Trump után hatalomra kerülő új amerikai elnök, Joe Biden most ennek ellenkezőjét bizonyítaná.

A Biden-adminisztráció az elmúlt hetekben nagyszabású állami befektetéseket és jóléti költéseket jelentett be, és ezzel egy csapásra szakított a neoliberalizmus gazdasági dogmáival. Ebben az adásban azt mutatjuk be, hogyan tenné igazságosabbá a gazdaságot Joe Biden, és mit hozhat ez nekünk itt, Kelet-Európában.

A túlnépesedés és a klímaváltozás kapcsolata

A népesség növekedése és a klímaválság közötti kapcsolat korántsem olyan egyértelmű, mint ahogy azt sokan állítják. Érdemes felidézni, hogy történetileg milyen társadalmi csoportok kapcsán szokott felmerülni a népességszabályozás.

Így lett Magyarország pornónagyhatalom

A rendszerváltás után beáramló pornóipari tőke kíméletlenül kihasználta a rendkívül olcsónak számító magyar munkaerőt. A kiszolgáltatott nőket a nyugati gyártócégek könnyedén rá tudták venni az akkoriban még durvának és ritkának számító szexjelenetekre is.