A túlnépesedés és a klímaváltozás kapcsolata

Ez a cikk több mint 1 éves.

Thomas Malthus 1798-ban publikálta a nagy hatású, „Tanulmány a népesedés törvényéről” című írását. Ebben azt állította, hogy a felvilágosodás meghatározó filozófiája, miszerint a jólét idővel kiterjed a társadalom valamennyi csoportjára, tévedés.

Malthus jóslata ennek ellenkezője volt, és amellett érvelt, hogy szigorú születésszabályozás nélkül óriási társadalmi katasztrófának nézünk elébe. Napjainkban ez a vélemény újra egyre divatosabbá vált. Több közszereplő bejelentette az elmúlt években, hogy lemond a gyerekszülésről, hiszen már most is túlhasználjuk a Föld erőforrásait.

Az ENSZ becslése szerint az évszázad végére 11 milliárd ember él majd a bolygón. A túlnépesedés és a klímaváltozás párosa az elmúlt évek hollywoodi sikerfilmjeiben is vissza-visszatérő téma volt.

Ilyenkor nem árt felidézni, hogy történetileg milyen társadalmi csoportok kapcsán szokott felmerülni a népességszabályozás.

Ebben a PartizánINFO-ban azt mutatjuk be, miért nincs igaza azoknak, akik a túlnépesedést tartják az emberiség egyik legkomolyabb problémájának.

Így lett Magyarország pornónagyhatalom

A rendszerváltás után beáramló pornóipari tőke kíméletlenül kihasználta a rendkívül olcsónak számító magyar munkaerőt. A kiszolgáltatott nőket a nyugati gyártócégek könnyedén rá tudták venni az akkoriban még durvának és ritkának számító szexjelenetekre is.